Bosje Bloemen

De allerduurste… bosje bloemen

Elke week gaan ze bij LINDA! op zoek naar het állerduurste exemplaar ooit gemaakt van iets alledaags en doodgewoons. Vandaag hebben ze uitgevogeld het duurste bossie ter wereld is ….zo’n € 1,5 miljoen.

De duurste bloem die ooit verkocht is, is de Shenzhen Nongke-orchidee. De bloem is gemaakt door wetenschappers – een niet zo romantisch feitje.

Prijzig happie Een ruime acht jaar deden Chinese wetenschappers onderzoek naar het maken van dit bloemetje. De kostbare orchidee, die behalve ‘mooi’ ook bijzonder lekker schijnt te smaken, bloeit maar eens in de vier à vijf jaar en is daarom heel zeldzaam. In 2005 werd de bloem op een veiling verkocht aan een anonieme bieder. Eén losse bloem kost € 195.000; voor een boeketje van acht orchideeën betaal je dan al gauw € 1,5 miljoen.

Geen prijskaartje mogelijk Een onbetaalbare bloem die niet kunstmatig is gemaakt, maar écht groeit is de Kadupul. Het bijzondere aan deze bloem is dat-ie alléén ‘s nachts bloeit en direct stopt met bloeien zodra het licht wordt. De bloem is daarom onbetaalbaar. Niemand heeft het ooit nog voor elkaar gekregen om de bloem bloeiend te verkopen of te houden. Dit eigenwijze bloemetje groeit in Sri Lanka en in Australië.

De onbetaalbare Kadupul bloem

De onbetaalbare Kadupul bloem

De onbetaalbare Kadupul bloem

De populairste krokus Wereldwijd bestaan er zo’n 422.000 verschillende bloeiende planten. Een die ons bekend in de oren klinkt, is de krokus. De meest geliefde krokus is de Saffraan-bloem. Hoewel het bloemetje zelf niet zo waardevol is, is de saffraan dat wél. Saffraan is de duurste specerij ter wereld en kost al gauw zo’n € 3628 per kilo. Voor één kilo saffraan zijn er zo’n 50.000 krokussen nodig. Saffraan is al eeuwenlang een gewild specerij: zo gebruikte Cleopatra het bijvoorbeeld om in te badderen. Daar kreeg ze een mooie gouden gloed op haar huid van.

Neerlands trots De beroemdste Nederlandse bloem is toch wel de Semper Augustus: een tulp die rond 1634 bloeide en werd verkocht. De prijs van één tulpenbol van deze soort was toen ƒ 6000. Dat lijkt misschien weinig, maar vergis je niet: zoveel kostte in die tijd ook een heel grachtenpand in Amsterdam. De tulp had strepen en dat maakte ‘m uniek in zijn soort. Helaas kwam men er al gauw achter dat die strepen veroorzaakt werden door een virus. De tulp stierf daarom vrij snel uit. Er zijn maar twee van deze tulpenbollen ooit verkocht.

Een afbeelding van de prijzige Semper Augustus tulp uit Nederland.

Een afbeelding van de prijzige Semper Augustus tulp uit Nederland.

Een afbeelding van de prijzige Semper Augustus tulp uit Nederland.

Altijd fijn om te krijgen Gemiddeld kopen we in Nederland zo’n tien bossen bloemen per jaar om cadeau te geven. Via internet kunnen we met drie klikken met de muis al een bossie laten bezorgen bij onze moeders, tantes, oma’s of vriendinnen. Een gezellig boeket kopen we al vanaf € 11,95. Bij &bloemen verkopen we al leuke op Visite boeketjes vanaf € 5,00!

 

Op naar &bloemen niet voor het duurste boeket ter wereld maar voor het mooiste boeket van Borger e.o.

No Comments

Post a Comment