&bloemisten met hart en ziel

Bloemisten met visie

Karien Niemeijer is de trotse en vooral enthousiaste eigenaresse van &bloemen. Ze staat vol passie en vrolijkheid in haar winkel. Elke dag krijg ze nieuwe verse producten in haar winkel. Hierdoor is ze steeds enthousiast om mooie dingen te maken. De winkel van &bloemen wordt gekenmerkt door sfeer, ruimte en natuurlijke bloemen en planten. Karien: “Ruimte en overzicht is heel belangrijk in een winkel. Zodat de producten die in de winkel staan gepresenteerd het beste uitkomen in de ruimte.”

Altijd iets nieuws

&bloemen staat bekend om de hoge kwaliteit bloemen en bijzondere planten. Maar veel klanten prijzen Karien ook om haar wisselende verrassende presentaties van leuke en nieuwe ideeën, op het gebied van bloemen, planten en wonen, in ieders prijsklasse. De winkel wordt regelmatig opnieuw ingericht, zodat ieder bezoek aan de winkel nieuwe verrassingen voor de klant oplevert. Bij &bloemen worden veel natuurlijke materialen gebruikt. Eenvoud siert. En er wordt vanuit het product gewerkt.

Thema’s en jaargetijden

Karien werkt graag met thema’s die voortkomen uit de seizoenen. Zo is &bloemen nu druk bezig met de voorbereidingen van Kerst. Ja dat duurt nog even maar…. na de vakantie moet alles al besteld zijn. Alles wordt aan een thema gekoppeld. Mooie perentakken, die her en der in de winkel gepresenteerd worden, kerstbomen met lichtjes,prachtige en bijzondere soorten amaryllisbollen of snij, glazen waxinelichtjes, waar je ook mooi een paar bloemetjes in kunt schikken. Maar ook leuke FIDRIO vaasjes en natuurlijk niet te vergeten kerstdecoratie en bloemstukken met oa. diplosylos. Dit jaar is er een week feest bij &bloemen: van woensdag 8 november vanaf 19.30 uur t/m zaterdag 11  november bent u van harte welkom om een kijkje te nemen bij “….“ bij &bloemen. De winkel is hiervoor 3 dagen dicht om de winkel helemaal om te stijlen in het thema. Ook staat er dit jaar weer een heerlijk hapje en drankje voor u klaar. U bent van harte welkom tijdens “…..”Bij &bloemen!

Een voortdurende stroom creaties

In de winkel vind je overal mooie opgemaakte vazen en schalen. Alle bloemschikkingen in de winkel maakt Karien zelf en alles is er in verschillende prijsklassen. Zo zijn er bijvoorbeeld handgemaakt opgemaakte kransen. Klanten die een eigen schaal of pot meenemen om te laten vullen zijn blij verrast. Karien pakt her en der producten uit de winkel, zoals prachtige zijde, natuurlijke takken en amaryllisbollen. Staand aan haar werkbank, die ook dienst doet als toonbank, maakt ze in een handomdraai een prachtige schikking. Terwijl je er bij staat.

Tenslotte nog een zomertip voor thuis

Ook hier heeft Karien weer leuke ideeën voor:  een paar leuke vaasjes op een dienblad, met wat leuke zomerbloemetjes en wat leuke schelpen …en het is opeens al zomer bij je in huis…leuk voor binnen op tafel maar wat zeg je er van om het gewoon onder de overkapping buiten te zetten! Hoe leuk is dat! ZOMER!!!

 

Japanse ervaring in de winkel

Karien heeft na haar afstuderen, enkele maanden in Kyoto, Japan gewerkt. “Deze ervaring neem ik nog elke dag met mij mee. De eenvoud en rust heb ik mee teruggenomen in mijn winkel. Het proberen om de bloem het zo veel mogelijk zelf te laten doen. Niet opsmokken door er andere materialen aan toe te voegen. De natuur is al mooi genoeg van zichzelf”, aldus Karien. Ook heeft ze in Kyoto veel gewerkt aan bruidsbloemen. Soms wel acht trouwerijen op 1 dag. Van mega grote bloemstukken bij de ingang van de kerk, tot een dank boeket voor de ouders. Vier dagen in de week werkte Karien voor Spark Flower Academy. De Nederlandse bloemschikkunst wordt over de hele wereld gedoceerd, ook in Japan. Tijdens haar lessen merkte ze dat, hoe oud of jong je ook bent, mensen bloemen steevast fantastisch vinden.