&bloemisten met hart en ziel

Bloemisten met visie

Karien Niemeijer is de trotse en vooral enthousiaste eigenaresse van &bloemen. Ze staat vol passie en vrolijkheid in haar winkel. Elke dag krijg ze nieuwe verse producten in haar winkel. Hierdoor is ze steeds enthousiast om mooie dingen te maken. De winkel van &bloemen wordt gekenmerkt door sfeer, ruimte en natuurlijke bloemen en planten. Karien: “Ruimte en overzicht is heel belangrijk in een winkel. Zodat de producten die in de winkel staan gepresenteerd het beste uitkomen in de ruimte.”

medewerkster-bloembinder-bloembindster-bloemenzaak-borger

Rinke van Deest

Tweede bloembinder
karien-niemeijer-eigenaresse-bloemenwinkel-borger-enbloemen

Karien Niemeijer

Eigenaresse, eerste bloembinder

Anniek Oortwijn

Derde bloembinder, in opleiding, zaterdag en vakantiemederwerkster

Altijd iets nieuws

&bloemen staat bekend om de hoge kwaliteit bloemen en bijzondere planten. Maar veel klanten prijzen Karien ook om haar wisselende verrassende presentaties van leuke en nieuwe ideeën, op het gebied van bloemen, planten en wonen, in ieders prijsklasse. De winkel wordt regelmatig opnieuw ingericht, zodat ieder bezoek aan de winkel nieuwe verrassingen voor de klant oplevert. Bij &bloemen worden veel natuurlijke materialen gebruikt. Eenvoud siert. En er wordt vanuit het product gewerkt.

Thema’s en jaargetijden

Karien werkt graag met thema’s die voortkomen uit de seizoenen. Zo is &bloemen nu druk bezig met de voorbereidingen van Kerst. Ja dat duurt nog even maar…. na de vakantie moet alles al besteld zijn. Alles wordt aan een thema gekoppeld. Mooie perentakken, die her en der in de winkel gepresenteerd worden, kerstbomen met lichtjes,prachtige en bijzondere soorten amaryllisbollen of snij, glazen waxinelichtjes, waar je ook mooi een paar bloemetjes in kunt schikken. Maar ook leuke FIDRIO vaasjes en natuurlijk niet te vergeten kerstdecoratie en bloemstukken met oa. diplosylos. Dit jaar is er een week feest bij &bloemen: van woensdag 8 november vanaf 19.30 uur t/m zaterdag 11  november bent u van harte welkom om een kijkje te nemen bij “….“ bij &bloemen. De winkel is hiervoor 3 dagen dicht om de winkel helemaal om te stijlen in het thema. Ook staat er dit jaar weer een heerlijk hapje en drankje voor u klaar. U bent van harte welkom tijdens “…..”Bij &bloemen!

Een voortdurende stroom creaties

In de winkel vind je overal mooie opgemaakte vazen en schalen. Alle bloemschikkingen in de winkel maakt Karien zelf en alles is er in verschillende prijsklassen. Zo zijn er bijvoorbeeld handgemaakt opgemaakte kransen. Klanten die een eigen schaal of pot meenemen om te laten vullen zijn blij verrast. Karien pakt her en der producten uit de winkel, zoals prachtige zijde, natuurlijke takken en amaryllisbollen. Staand aan haar werkbank, die ook dienst doet als toonbank, maakt ze in een handomdraai een prachtige schikking. Terwijl je er bij staat.

Tenslotte nog een zomertip voor thuis

Ook hier heeft Karien weer leuke ideeën voor:  een paar leuke vaasjes op een dienblad, met wat leuke zomerbloemetjes en wat leuke schelpen …en het is opeens al zomer bij je in huis…leuk voor binnen op tafel maar wat zeg je er van om het gewoon onder de overkapping buiten te zetten! Hoe leuk is dat! ZOMER!!!

 

Japanse ervaring in de winkel

Karien heeft na haar afstuderen, enkele maanden in Kyoto, Japan gewerkt. “Deze ervaring neem ik nog elke dag met mij mee. De eenvoud en rust heb ik mee teruggenomen in mijn winkel. Het proberen om de bloem het zo veel mogelijk zelf te laten doen. Niet opsmokken door er andere materialen aan toe te voegen. De natuur is al mooi genoeg van zichzelf”, aldus Karien. Ook heeft ze in Kyoto veel gewerkt aan bruidsbloemen. Soms wel acht trouwerijen op 1 dag. Van mega grote bloemstukken bij de ingang van de kerk, tot een dank boeket voor de ouders. Vier dagen in de week werkte Karien voor Spark Flower Academy. De Nederlandse bloemschikkunst wordt over de hele wereld gedoceerd, ook in Japan. Tijdens haar lessen merkte ze dat, hoe oud of jong je ook bent, mensen bloemen steevast fantastisch vinden.

Karien Niemeijer is de trotse en vooral enthousiaste eigenaresse van &bloemen. Ze staat vol passie en vrolijkheid in haar winkel. Elke dag krijg ze nieuwe verse producten in haar winkel. Hierdoor is ze steeds enthousiast om mooie dingen te maken. De winkel van &bloemen wordt gekenmerkt door sfeer, ruimte en natuurlijke bloemen en planten. Karien: “Ruimte en overzicht is heel belangrijk in een winkel. Zodat de producten die in de winkel staan gepresenteerd het beste uitkomen in de ruimte.”

Helaas zijn er ook droevige momenten, zoals het moment dat er afscheid genomen moet worden van een dierbare. Dan is het extra belangrijk om, op een voor u passende wijze, afscheid te nemen. Daarbij spreken bloemen vaak de woorden die op dat moment te kort schieten.

In een persoonlijk gesprek, desgewenst bij u thuis, proberen wij om uw wensen te verwerken in een mooi bloemstuk. Wij hebben boeken ter inspiratie, maar willen graag meedenken in de keuze voor het afscheidsbloemwerk.

&bloemen kan uw woorden vertalen naar een passend en stijlvol bloemstuk, zodat u zo goed mogelijk afscheid kunt nemen.

Afscheidsbloemwerk mag bijzonder en inspirerend zijn, vind Karien Niemeijer, eigenaresse van &bloemen in Borger. “ik vind het mooi en dankbaar om afscheidsbloemen te maken, omdat de nabestaanden er de laatste eer mee bewijzen” Ze maakt arrangementen waarin vorm, kleur- materiaalgebruik opvallen. “De wens van de nabestaanden is het allerbelangrijkste voor mij”, aldus de bloemiste.

“Daarna adviseer ik klanten over wat mogelijk is. Boeken met voorbeelden laat ik soms zien, maar liever nog laat ik me inspireren door het besprek. Iemand heeft misschien wel bepaalde bloemen waar diegene zo van hield. Of eigen wensen. Daar houd ik graag rekening mee. Dan kom ik meestal tot bijzondere vormen en kleuren.” Waarom zou je altijd een arrangement maken, terwijl ook een boeket mooi kan zijn voor een uitvaart”, vraagt Karien zich af.

“Ook qua prijs kan een boeket interessant zijn voor klanten en ik vind dat het net zoveel emotie kan oproepen als een krans of arrangement. Ik neem graag de tijd om, samen met de nabestaanden, een arrangement samen te stellen. Daar is in de winkel ook rekening mee gehouden. Andere klanten hebben vaak niet eens door dat ik in gesprek ben met nabestaanden.”

uit “Afscheid met bloemen”, Bloem en Blad, vakblad voor de bloemendetailhandel augustus 2013

Persoonlijk Bijzonder Vakmanschap

Persoonlijk

Achter in de winkel van &bloemen is er een aparte plek om samen persoonlijk bloemwerk te bespreken. Het is zo af geschermt van de winkel dat andere klanten van de winkel  zo niet mee krijgen wat hier besproken word. In alle rust kunt u zo met uw dierbare overleggen wat uw wensen zijn.

Bijzonder

Door het persoonlijk gesprek, komen er wensen en bloemen naar voren, die belangrijk zijn om een passend maar vooral eigen bloemstuk te kunnen laten maken.

Vakmanschap

De bloemisten bij &bloemen zijn gespecialiseerd in afscheidsbloemen. Vanuit vakkennis maar ook de jarenlange ervaring in het bloemschikvak, kunnen zij u verder adviseren om een zo passend bloemstuk te mogen maken.

Wilt u het bloemstuk zelf komen halen, of wilt u dat wij het bloemstuk bezorgen?

Graag bespreken wij ook met u de mogelijkheid om uw afscheidsbloemen te komen halen, of dat wij de bloemen mogen bezorgen. &bloemen ziet in het geval van afscheidsbloemen, bezorgen als een service. Wilt u dat de bloemen thuis worden bezorgd, of bij een uitvaartcentrum? Geef dit gerust aan.

 

Tel. 0599 23 62 31

Email: info@enbloemen.nl