rouwbloemstuk-bloemist-borger

Pak eens uit met bloemen!

Moederdag, pak eens uit met bloemen!

Moederdag tweede zondag in mei:

Vergeet ’t niet en pak flink uit met bloemen

vergeet haar niet moederdag &bloemen borger bloemist

Eigenlijk mag deze bijzondere vrouw wel vaker in het zonnetje gezet worden. Of in de bloemen. Je hebt tenslotte zoveel van haar geleerd en ze heeft je grotendeels gevormd tot wie je nu bent. Maar het is helaas maar één dag per jaar Moederdag… Laten we daarom met name Moederdag extra speciaal maken en flink uitpakken! &bloemen geeft je graag de mooiste, verrassendste en vrolijkste bloemencadeautips. Uiteraard ook te gebruiken om je fantastische oma, pleeg- of cadeaumoeder mee te verwennen. We maken er moeders mooiste Moederdag van.

Persoonlijk boeket

Het is natuurlijk leuk om een verrassing persoonlijk te maken. Zeker als het om je lieve moeder gaat! Welke kleuren vindt ze mooi? Houdt ze van klassiek, modern of zelfs van lekker gek? Maak bijvoorbeeld een superorigineel en net-even-anders-boeket. Of creëer met meerdere generaties een verrassing bestaande uit lievelingsbloemen. Eén soort uitkiezen kan natuurlijk ook. Kijk dan niet alleen of je de bloem mooi vindt, maar verdiep je even in de betekenis. Je kunt er veel mee zeggen tegen je moeder, verzorger of oma. Dit kan allemaal bij &bloemen in Borger. Een grote aparte hoek is in de winkel gecreëerd om een prachtige bloemstelling te maken met dagverse bloemen. Ook met Moederdag zal deze bloemenhoek prachtig vol staan met verse bloemen om een persoonlijk boeket te maken!

10 mei: moeder op moeder op moeder-dag

Vier het met een generatieboeket

Dit jaar vieren we de liefde voor onze moeders net even anders. Op 10 mei organiseren we een kleurrijke familiebijeenkomst op het dressoir of op tafel. Niet letterlijk natuurlijk: we maken een origineel generatieboeket.

moederdag boeket generaties

Een hechte band in een boeket

Dit boeket bestaat uit de verschillende lievelingskleuren en favoriete geuren van alle generaties uit je familie. Iedereen wordt vertegenwoordigd met een eigen lievelingsbloem. De jongste telg mag het vervolgens overhandigen aan oma… of zelfs aan overgrootmoeder. Zo kun je de ‘deze ruikt altijd zo lekker’ ineens combineren met de ‘deze roze wil ik, mama’. En de ‘deze zat in mijn bruidsboeket’ met de ‘prachtig, die kleuren!’.

Omdat je de liefste bent…

Hoe verschillend de losse bloemen misschien ook zijn, ze vormen samen een sterk en prachtig geheel. Het is een persoonlijke combinatie waar de warmte van afspat! Dus hup, ga je lieve oma, of moeder, verrassen en duik met alle generaties figuurlijk met de voeten in het water.

De taal van bloemen

Wat vertel jij met bloemen?

Met bloemen kun je van alles zeggen, ze hebben namelijk allerlei betekenissen. We noemen die taal van bloemen ook wel floriografie. Zo kun je verborgen boodschappen overbrengen, of wat minder geheimzinnig je liefde en waardering uiten

.moederdag boeket borger bloemist

Bloemen als boodschappers

Floriografie klinkt misschien wat geheimzinnig, maar dat is het niet. Denk maar aan rode rozen: iedereen weet dat die symbool staan voor de liefde. Maar er zijn nog veel meer bloemen met een boodschap. Zo kun je in een Moederdagboeket de volgende bloemen met betekenis stoppen:

  • Madelief: loyale liefde
  • Roze roos: waardering
  • Pioenroos: bescherming
  • Roze gerbera: vrolijkheid
  • Witte camelia en goudsbloem: dankbaarheid
  • Zonnebloem en gladiool: bewondering

Wil je direct een boeket bestellen en deze laten bezorgen op zondag 10 mei? Ga dan naar onze webshop en bestel direct!