rouwwerk_afscheid_bloemen_borger_bloemist_bloemenzaak

Verdriet vertalen in bloemen

rouwwerk_afscheid_bloemen_borger_bloemist_bloemenzaakrouwwerk_afscheid_bloemen_borgerVerdriet vertalen in bloemen;

 

Bloemen zeggen meer dan 1000 woorden.

Als u afscheid moet nemen……

Helaas zijn er ook droevige momenten, zoals het moment dat er afscheid genomen moet worden van een dierbare. Dan is het extra belangrijk om, op een voor u passende wijze, afscheid te nemen. Daarbij spreken bloemen vaak de woorden die op dat moment te kort schieten.

In een persoonlijk gesprek, desgewenst bij u thuis, proberen wij om uw wensen te verwerken in een mooi bloemstuk. Wij hebben boeken ter inspiratie, maar willen graag meedenken in de keuze voor het afscheidsbloemwerk.

&bloemen kan uw woorden vertalen naar een passend en stijlvol bloemstuk, zodat u zo goed mogelijk afscheid kunt nemen.

 

rouwwerk_afscheid_bloemen_borger    rouwwerk_afscheid_bloemen_borger_bloemist_bloemenzaak

Inspireren met bijzonder afscheidsbloemwerk

 

Afscheidsbloemwerk mag bijzonder en inspirerend zijn, vind Karien Niemeijer, eigenaresse van &bloemen in Borger. “ik vind het mooi en dankbaar om afscheidsbloemen te maken, omdat de nabestaanden er de laatste eer mee bewijzen” Ze maakt arrangementen waarin vorm, kleur- materiaalgebruik opvallen. “De wens van de nabestaanden is het allerbelangrijkste voor mij”, aldus de bloemiste.

“Daarna adviseer ik klanten over wat mogelijk is. Boeken met voorbeelden laat ik soms zien, maar liever nog laat ik me inspireren door het besprek. Iemand heeft misschien wel bepaalde bloemen waar diegene zo van hield. Of eigen wensen. Daar houd ik graag rekening mee. Dan kom ik meestal tot bijzondere vormen en kleuren.” Waarom zou je altijd een arrangement maken, terwijl ook een boeket mooi kan zijn voor een uitvaart”, vraagt Karien zich af.

“Ook qua prijs kan een boeket interessant zijn voor klanten en ik vind dat het net zoveel emotie kan oproepen als een krans of arrangement. Ik neem graag de tijd om, samen met de nabestaanden, een arrangement samen te stellen. Daar is in de winkel ook rekening mee gehouden. Andere klanten hebben vaak niet eens door dat ik in gesprek ben met nabestaanden.”

uit “Afscheid met bloemen”, Bloem en Blad, vakblad voor de bloemendetailhandel augustus 2013

 

 

rouwwerk_afscheid_bloemen_borger_bloemist_bloemenzaak    rouwwerk_afscheid_bloemen_borger_bloemist_bloemenzaak